İsdemir ve Hak-İş Konfederasyonu Uzlaştı. Toplu İş Sözleşmesinde İmzalar Atıldı

İsdemir ile Hak-İş Konfederasyonu arasında, Ağustos ayında yapıcı bir yaklaşımla başlayan süreç barış ortamında devam ederek anlaşmayla sonuçlandı. İşçi sendikası ve işveren arasında 3107 işçiyi kapsayan 26’ncı dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni Ankara’da yapıldı.

OYAK Maden Metalürji Grubu şirketlerinden İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İsdemir) ve Hak-İş Konfederasyonu arasında 01.01.2018 - 31.12.2020 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. 3107 işçiyi kapsayan sözleşmenin imza törenine OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, İsdemir Genel Müdürü Toker Özcan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Çelik - İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci katıldı.

İmza töreninde konuşan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “OYAK üyelerinin hakkını korumayı birincil görev edinen bir kurum olarak, üyelerimiz kadar çalışanlarımızın haklarını da gözetiyor, ‘emek’ kavramını çok değerli görüyoruz. Ağustos ayında başladığımız zorlu sözleşme süreci, tarafların yapıcı yaklaşımı sayesinde uzlaşmayla sonlandı. Barış ortamında sürdürdüğümüz görüşmelerin çalışanlarımızın mutluluğuyla sonuçlanması işveren olarak bizi de mutlu ediyor. Bu süreçte diyalog ve uzlaşmadan yana olan Hak-İş ve Çelik-İş başkanlarına teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Çatışma yerine uzlaşma ve yapıcı diyaloğu tercih eden çalışma prensibimizle, zorlu ve hassas bir sözleşme süreci yürüttük. Müzakere sürecinde dünya konjonktürünü, ülkemizin gerçeklerini ve rekabeti gözeterek üyelerimizin lehine bir sözleşme çıkarmak için tüm taraflar olarak aynı gayretle çalıştık. Sözleşme döneminde Hak-İş’e desteklerinden dolayı OYAK ve İsdemir yönetimlerine teşekkür ediyor, tarafların memnuniyetiyle biten bu sürecin üyelerimize, sendikamıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Arslan, imzalanan sözleşmenin önümüzdeki günlerde bir törenle kutlanacağının da haberini verdi.

OYAK Hakkında: Dünyada birçok örneği olan tamamlayıcı mesleki emeklilik fonlarının ülkemizdeki en büyük ve en başarılı örneği olan Ordu Yardımlaşma Kurumu, maden-metalürjiden çimento-beton sanayisine, kimyadan enerjiye, otomotivden finansal hizmetlere kadar Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinde faaliyetler yürütmektedir. Temelleri 1911 yılında atılan OYAK, 300 binden fazla üyesi için yardım ve hizmetleri en üst standartlara ulaştırmayı hedeflerken, gerçekleştirdiği yatırımlarla üyelerin birikimlerini korumayı ve memnuniyetlerini sağlamayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin yedi bölgesinde ve dünyanın 20 farklı ülkesinde faaliyet gösteren OYAK, herhangi bir kuruma bağlı değildir ve devletten yardım almamaktadır. OYAK, üye aidatlarından ve yatırım gelirlerinden oluşan birikimleri yöneterek elde ettiği kârların tamamını emekli olacakları tarihe kadar değerlendirilmek üzere üye hesaplarına kayden aktarır. Türkiye ve dünyada örnek bir kuruluş olmak için çalışan OYAK’ın toplam varlığı, 2016 yılı konsolide sonuçlarına göre 64,5 milyar liraya ulaşırken, yüzde 75’i Avrupa ülkeleri olmak üzere 111 ülkeye yapılan 3,5 milyar dolarlık ihracatla, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 2,47’sini karşılamaktadır. OYAK, üyelerine ve Türkiye ekonomisine katkılar sağlamaya devam ederken, çok uluslu ve çok kültürlü bir kurum vizyonuyla başarılarını gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir

© 2023 İskenderun Demir ve Çelik A.Ş Tüm Hakları Saklıdır.