İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Hissedarlarına Duyuru - 04.11.2015

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş (İsdemir) paylarının hak sahiplerine dağıtımı sonrasında hissedar sayımız 500’ü geçmiş ve Şirketimiz 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca “Payları Halka Arz Edilmiş Şirket “ statüsü kazanmış ve bu durum Sermaye Piyasası Kurulu’nun 27.06.2014 tarih ve 2014/19 sayılı bülteni ile duyurulmuştur. Bu kapsamda Şirketimiz paylarının Borsa İstanbul A.Ş. (“Borsa”) Serbest İşlem Platformu’nda (“SİP”) işlem görmesine yönelik hazırlanan izahname 02.10.2015 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış ve izahname, değerleme raporu, şirket esas sözleşmesi ile MKK üyeliğine ilişkin bilgi 02.11.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) ve şirketimiz internet sitesinde yayımlanmıştır. Şirketimiz payları Borsa’nın yapacağı inceleme ve duyuruyu takiben SİP’te işlem görmeye başlayacaktır. Hissedarlarımızın sahip oldukları fiziki ilmühaberleri aşağıda yer alan başvuru yerlerine 09.11.2015 tarihinden itibaren teslim etmeleri gerekmektedir. Teslim edilen fiziki ilmühaberler karşılığı kaydi paylar hak sahiplerinin aracı kurumlar nezdindeki yatırım hesaplarına aktarılacaktır. Hissedarlarımızın sahip oldukları fiziki ilmühaberlerin teslim alınması ve karşılığında kaydi pay verilmesi işlemlerine Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (“Oyak Yatırım”) aracılık edecektir. Kaydileştirme işlemleri aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde yapılacaktır;

1) Kaydileştirme işlemleri İsdemir şirket merkezi ile Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin aşağıdaki merkez ve şubelerinde yapılacaktır;

İSTANBUL’DA: OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Akatlar Ebulula Cad. F 2 C Blok Levent 34335 BEŞİKTAŞ/ İSTANBUL

Tel : 0 (212) 319 12 00

Faks: 0 (212) 351 05 99

ANKARA’DA: OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ANKARA ŞUBESİ

Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. 1445 Sok. The Paragon İş  Merkezi No:2 Kat:7 Çukurambar Çankaya ANKARA

Tel : 0 (312) 433 45 45

Faks: 0 (312) 431 37 37

İZMİR’DE: OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. KORDON ŞUBESİ

Şehit Fethi Bey Cad. No:55 K:12 Daire:16 Heris Tower Alsancak İZMİR

Tel   : 0 (232) 489 28 07

Faks: 0 (232) 425 78 47

ADANA’DA: OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ADANA ŞUBESİ

Cemal Paşa Mah. Gazipaşa Bulvarı Karadayı İş Merkezi No:20 Kat:3 Daire: 3 0110 Seyhan/ADANA

Tel: 0 (322) 459 43 66

Faks: 0 (322) 459 43 48

İSKENDERUN’DA: İSKENDERUN DEMİR VE ÇELİK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Karayılan Mah.31319 İskenderun Hatay

2) Kaydileştirme işlemleri 1. Maddede belirtilen adreslerde 09.11.2015 tarihinde başlayacak ve mesai günleri 09:00-12:00 ile 13:00-18:30 saatleri arasında yapılacaktır.

3) Kaydileştirme işlemini yaptıracak hissedarlarımız SOYADI sırasına göre davet edilecektir. Randevu listesi İsdemir internet sitesinde (www.isdemir.com.tr) ve Oyak Yatırım internet sitesinde (www.oyakyatirim.com.tr) haftalık olarak yayımlanacak ve bu liste esas alınarak kaydileştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla hissedarlarımızın isimlerinin yer aldığı listelerde belirtilen tarihte başvuru yerlerinde gerekli evrakları ile birlikte hazır bulunmaları önem arz etmektedir. Hisselerini miras yolu ile devralan hissedarlarımız, vefat eden kişinin soyadı sırasına göre çağrılacaktır. İlmühaber üzerinde tüm mirasçılar birlikte hak sahibi olduklarından, bu kişilerin belirtilen tarihte hep birlikte gelmeleri gerekmektedir.

4) Pay sahiplerinin randevu tarihlerinde paylarını temsil eden ilmühaber asılları ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını gösteren; nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportları ile birlikte 1. Maddede belirtilen adreslere müracaat etmeleri gerekmektedir. Kaydileştirme işlemleri ile ilgili süre sınırında, 30 Aralık 2012 tarihli ve 28513 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanun’un 13’üncü maddesi geçerlidir. Hissedarların mağduriyet yaşamaması ve herhangi bir suistimal ile karşılaşılmaması için kaydileştirme işlemlerinde vekâletname ile başvuru istisnai haller dışında (Ağır hastalık, yurtdışında bulunma, vb.) kabul edilmeyecektir. İstisnai hali bulunan kişilerin bu durumlarını yazılı olarak şirketimize bildirmeleri ve istisnai halin şirketimiz tarafından kabul görmesi gerekmektedir. Bu sebeple, hissedarların istisnai haller dışında, şahsen başvurmaları gerekmektedir. Velisi olan hissedarların velisinin, vasisi olan hissedarların da vasilerinin vasi olduklarını gösterir belgelerle birlikte şahsen müracaatları gerekmektedir.

5) Fiziki paylar karşılığı kaydi payların hissedarlarımıza verilebilmesi için hissedarlarımızın bir aracı kurum nezdinde yatırım hesaplarının bulunması gerekmektedir. Halen hesap sahibi olanların yatırım hesaplarına ilişkin bilgileri başvuru sırasında Oyak Yatırım yetkilisine vermesi gerekmektedir. Yatırım hesabı olmayanlara Oyak Yatırım tarafından yatırım hesabı açılacaktır.

Hesap açmak için gerekli belgeler;

a) Hak sahibinin açık adresini gösterir ikametgâh ilmühaberi (1 aydan yeni tarihli) veya hissedar adına son 3 ay içinde düzenlenmiş olan elektrik, doğalgaz, su, telefon (cep telefonu olabilir) faturası fotokopisi,

b) Cep telefonu/e-mail bilgisi gerekmektedir.

Kaydileştirme işlemi tamamlandıktan sonra, menkul kıymetlerini başka bir aracı kurumdaki yatırım hesabına virman yaptırmak isteyen hissedarlardan virman talimatı alınır ve bu işlem için 50 TL masraf tahsil edilir.

6) Hissedarlarımızın sahip oldukları fiziki ilmühaberleri karşılığı kaydi payları, ilmühaberlerin şirketimiz tarafından Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) teslim edilmesini ve MKK tarafından verilecek onayı takiben, Oyak Yatırım tarafından hissedarlarımızın aracı kurumlar nezdindeki hesaplarına aktarılacaktır. Bu sürenin yoğunluğa bağlı olarak takriben 1 ila 2 hafta arasında sürmesi öngörülmektedir.

7) İskenderun fabrikamız dışındaki Oyak Yatırım Genel Müdürlüğü ve şubelerinde kaydileştirme işlemi yapan hissedarların teslim ettiği fiziki ilmühaberlerin, İsdemir’e gönderilmesine ilişkin gönderi ve sigorta masrafları hissedar tarafından karşılanacaktır. Buna ilişkin masraflar Oyak Yatırım şubelerince hissedarlardan tahsil edilecektir.

8) Kaydileştirme işlemine belirtilen tarihte gelmeyen veya geldiği halde çeşitli sebeplerle o gün kaydileştirme işlemini tamamlatamayan hissedarlarımız ileri bir tarihteki randevu listelerine yeniden dahil edilerek ilan edileceklerdir.

9) İskenderun fabrikamızda kaydileştirme yaptıracak hissedarlarımızın randevu tarihlerinde İsdemir İsmail Akçakmak kapısından giriş yapmaları gerekmektedir.

10) Kaydileştirme işlemlerine ilişkin tüm bilgilendirmeler İsdemir web sitesi olan isdemir.com.tr adresinden ve Oyak Yatırım web sitesi adresi olan www.oyakyatirim.com.tr adresinden siz sayın ortaklarımıza duyurulacağından, web sitelerinin takip edilmesi ortaklarımız açısından önem arz etmektedir.

Hissedarlarımıza duyurulur.

Randevu tarihinizi öğrenmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayın

http://www.oyakyatirim.com.tr/isdemir-randevu

© 2023 İskenderun Demir ve Çelik A.Ş Tüm Hakları Saklıdır.